Havängskväll

I regel lördagen före Kiviksmarknad bjuder vi in till HAVÄNGSKVÄLL med inledande ÅRSMÖTE. Vi bjuder in en intressant personlighet med någon anknytning till Österlen. Musikunderhållning med varierat innehåll bjuds också under kvällen.

Arrangemanget är gratis och öppet för alla.

Ofta har vi haft tur med fint väder och Haväng bjuder på skön en sommarkväll. Många passar på att ta med lite picknick som avnjuts i kvällssolen tillsammans med sommarbekanta.

Här under presenteras tidigare Havängskvällar:

Havängskväll 2016,

"Processen att skapa sitt konstglas", Elna Jolom berättade samt sång och gitarrackompanjemang med Nina och Morgan Eriksson från Kivik

Havängskväll 2014,

"Piraten", Erland Aspelin kåserade och Johan Söllcher musicerade

Havängskväll 2013,

"Handbok för glada gubbar",  Dag Sebastian Ahlander, musik Albo spelmän

Havängskväll 2012,

"Haväng i förändring", Lars Holmqvist reflekterade medan Clas Göran Söllgård och Roland "Gotte" Gottlow underhöll.

Havängskväll 2011,

"Naturen och andlighet", Per Frostensson, kyrkoherde i Kiviks församling kåserar och Britt Forsströmson, Malmö symfoniorkester och riksspeleman för Blekinge står för musiken på spilåflöjt, fiol och nyckelharpa.

Havängskväll 2010 ,

Kristina Kappelin berättar om ett händelserikt Italien.

Musik Roland "Gotte"  Gottlow.

Havängskväll 2009,

"Vandring till Kivik", Clas Göran Söllgård läser ur Gun Nihléns klassiska bok "Barnen Sommaren och Gården".  Musik med sång Mona Wallin och Calle Jönsson gitarr.

Havängskväll 2008 ,

Rolf Gustavsson, SvD:s korrespondent i Bryssel och krönikör med rötter i Österlen, kåserar. Musik - Poesi med Clas Göran Söllgård och Russin&Mandel.

Havängskväll 2007,

"I Olle Adolphsons anda", Musik - Poesi med Susanne Brogårdh, Ingmar Collmo, Ulf Pyk och Clas Göran Söllgård.

Sigge Cederlund kåserar "om och av Piraten". Musik "Äpplet i lomman" med Gustav Mandelman.

Havängskväll 2005,

Underhållning av och med två av Sveriges namnkunnigaste folkmusiker; Mats Edén och Tina Quartey.

Tidigare uppträde har också varit: Thomas Löfström 2004, Anders Granström 2003,

Björn Ranelid 2001.

Foto Jan Jonasson

Mer om.....

HAVÄNGSKVÄLL vid

Lindgrens länga

Lördagen den 11 juli kl 19, vid Lindgrens länga.

"Akvarell och gitarr"

Konstnär Hasse Karlsson, från Vitemölla målar och berättar hur en bild kommer till.

Johan Söllcher kompletterar med finstämt gitarrspel.

Välkomna!

Journalist Rolf Gustavsson